Kookboek

Thijs Vis heeft inmiddels twee kookboeken op zijn naam staan:

- 12 Misverstanden uit de keuken
- VisENZ

 
De opzet van het eerste  boek was, dat er twaalf klassieke misverstanden uit de keuken bij de kop gevat werden. Deze worden in boek woord en beeld ontkracht. Kreeften schreeuwen tijdens het koken, scherpe messen zijn gevaarlijk en een fles met schroefdop kan geen kurk hebben. Na het lezen weet u beter. Vervolgens krijgt de lezer steeds een drietal recepten voorgeschoteld, waarmee men al kokend de misverstanden ook zelf de wereld uit kan helpen. In totaal vinden we dus 36 recepten in het kloeke boek. De 4000 exemplaren van dit boek zijn inmiddels uitverkocht, maar de chef wil u er uiteraard met plezier nog in laten bladeren.

VIS ENZ is een kookboek dat ruikt naar de zee. We hebben 32 fantastische visrecepten verzameld van chef-kok Thijs Vis. Culinair, maar haalbaar. Daarnaast vindt u hier heel veel achtergrondinformatie over de gebruikte vissoorten. U leert alles over rode mul, kabeljauw, tonijn en coquilles. Tot zover de VIS.Op de ENZ-pagina’s informeren we u over heel veel zaken die zijdelings met uw verse visje te maken hebben. Over duurzaamheid, het roken van vis, hoe je de kids aan de vis krijgt, welke wijnen je er het best bij kunt schenken en bijvoorbeeld alles over het fileren van vis.Thijs Vis over Vis dus: dat heeft iets moois opgeleverd. Ook  dit boek is eigenlijk uitverkocht, maar we weten dat de chef een paar exemplaren bewaard heeft. Vraag er dus even naar.

restaurant ‘t Misverstant  Kampdijklaan 805263 CK Vught  073 6103355